Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря във врачанското село Мраморен, което

...
Овдовял баща отглежда сам тежкоболната си дъщеря във врачанското село Мраморен, което
Коментари Харесай

Баща отглежда сам болната си дъщеря, води я с него по строежи

Овдовял татко отглежда самичък тежкоболната си дъщеря във врачанското село Мраморен, което постанова да я води по градежите дружно с него, когато мъжът върви да препечели някой лев от горната страна.
Прочетете още
" Тя си има единствено мен. Няма никой различен. Няма баба, дядо, вуйчо или вуйна ", споделя бащата.

Детето е неподвижно и не може да приказва.

Трагедиите в фамилията на Димитър Димитров са една след друга. Шест месеца откакто щерка му Дорина пристигнала на бял свят, лекарите установяват детска церебрална парализа (ДЦП) и епилепсия.

Момичето към този момент е на 13 години, само че не може да върви и съвсем от самото начало лежи. Преди година умряла майка ѝ и бащата вдовец станал всичко за нея. 

„ Хигиена ѝ върша, нещо за закуска, в този момент я научих на топло мляко с кроасан с шоколад “, уточни Димитров. Три пъти в седмицата я води във Враца в център за деца с увреждания.

„ Като си я взема с колата е цялостна с страсти, тъй като е общувала с дечица на нейната възраст, аз тука не мога да ѝ основа тези условия “, описа бащата.

Въпреки че детето не може да приказва, двамата се схващат добре.

„ Не приказва. Не може да каже по кое време е гладна и жадна. Усмихва се, всичко схваща, просто не може да отговори. Понякога я виждам по какъв начин се ядосва, желае да взе участие в диалога, само че не може “, сподели през сълзи бащата.

Двамата претърпяват с 1400 лв. - пенсията на Дорина и заплатата на баща ѝ като персонален помощник. Мъжът не се оплаква. Понеже схваща от строителство, от време на време през лятото се хваща с бригада на обекти и взема момичето със себе си. 

Иначе извършил последната повеля на жена си и купил на Дорина инвалидна количка. Сега лекарите предлагат корсет и вертикализатор, с цел да може да се изправя, въпреки и за малко.

Димитър споделя, че до момента в който има сили, ще извършва бащиния си дълг, тъй като животът е тестване, което от време на време не разбираш, само че не би трябвало да се отказваш, съобщи БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР